Debat over polarisatie moslimgemeenschap

De Tweede Kamer houdt een debat over de polarisatie binnen de moslimgemeenschap. Een verzoek daartoe van Pieter Heerma (CDA) kon woensdagmiddag op ruime steun rekenen, onder meer van de coalitiepartijen VVD en PvdA.

Aanleiding is een artikel in de Volkskrant over de ‘gevaarlijke polarisatie’ die aan de gang is onder Nederlandse moslimgemeenschappen. Zo deden twee gematigde imams aangifte van ernstige bedreigingen die zij kregen nadat zij hun afkeuring hadden uitgesproken over Nederlandse moslims die naar Syrië gaan om daar te vechten. Zij hopen op meer steun uit de politiek, schreef de krant.

Moslims hebben de noodklok geluid, zei Heerma. “De politiek moet de handschoen oppakken.” Hij wil erover debatteren met minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA), die ook over integratie gaat. Het debat wordt na het kerstreces gehouden.

2013-12-18 15:26