GroenLinks opent weer vuurwerkmeldpunt

 

Vijftien lokale GroenLinks-fracties hebben zondag voor het tweede jaar op rij een meldpunt voor vuurwerkoverlast gelanceerd. De initiatiefnemers vinden dat de overheid nog altijd te weinig doet tegen overlast. Vorig jaar kwamen bijna tachtigduizend klachten binnen.

“Elk jaar wordt er weer meer en zwaarder vuurwerk afgestoken en neemt schade en het aantal vuurwerkslachtoffers toe. Oud en nieuw is voor veel mensen steeds minder een feestje”, stelt GroenLinks-fractievoorzitter in Rotterdam Arno Bonte in een verklaring.

De fracties willen het liefst dat vuurwerk alleen wordt afgestoken bij professionele shows en niet door amateurs. Vorig jaar beklaagden de meeste mensen zich over te vroeg afgestoken vuurwerk, harde knallen en onveilige situaties op straat.

Het meldpunt vuurwerkoverlast.nl is opengesteld tot 4 januari. De meldingen worden daarna gebundeld in een rapport dat begin 2014 aan de Tweede Kamer en de burgemeesters van de vijftien gemeenten wordt aangeboden.

2013-12-22 13:36