Categories Nieuws Artikelen

Nederlandse toerist komt om bij ongeluk op Curaçao

Een 44-jarige Nederlandse man is dinsdag op Curaçao omgekomen bij een frontale botsing op de weg naar Westpunt, even buiten Willemstad. De man was met zijn vrouw en zijn 6-jarig zoontje op vakantie. Die raakten beiden ernstig gewond bij het ongeluk.

De botsing vond plaats toen een 33-jarige bestuurder van een auto probeerde een file in te halen. Ter hoogte van een afslag naar de haven van Piscadera botste hij op de huurauto van de drie Nederlanders.

De chauffeur die het ongeluk vermoedelijk veroorzaakte is een 33-jarige Haïtiaan die op Curaçao woont. Hij raakte lichtgewond en is voor medische behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De man is daarna aangehouden door de politie op verdenking van dood door schuld.

De identiteit van het dodelijke slachtoffer wordt vrijgegeven, zodra zijn familie is ingelicht. De man is de eerste verkeersdode op Curaçao in 2014. Vorig jaar kwamen er op het eiland vijftien mensen in het verkeer om het leven, onder wie twee personen uit Nederland.

2014-01-10 14:38