Categories Nieuws Artikelen

Duizenden Rotterdammers urenlang zonder stroom

Meerdere wijken in Rotterdam hebben zondag uren zonder stroom gezeten door een stroomstoring. Het gaat om de wijken Prinsenland, Schiebroek, Hillegersberg en een deel van Overschie. Dat melden de hulpdiensten.

Volgens een woordvoerder van netbeheerder Stedin waren in totaal zo’n twintigduizend huishoudens getroffen door de storing die rond 15.30 uur ontstond. Rond 18.30 uur waren de problemen in Prinsenland en Capelle aan den IJssel verholpen. Kort na 21.00 uur hadden ook de huishoudens in de andere wijken weer stroom.

Ook het Sint Franciscus Gasthuis en verschillende zorginstellingen van Humanitas zaten zonder elektriciteit. Ze draaiden op noodstroom. Het openbaar vervoer in het getroffen gebied raakte de brandweer ontregeld doordat verkeerslichten het niet deden en metrostations onverlicht waren.

De storing is volgens de zegsman is ontstaan door kortsluiting. “Dat heeft geleid tot een spanningsdip, waardoor de stroom is uitgevallen.” Hoe de kortsluiting is ontstaan is nog niet bekend. Mensen die langer dan vier uur geen stroom hadden, worden gecompenseerd. Zij krijgen hierover automatisch bericht.

22 januari 2012, 21:49
©novum