E-visum Turkije wellicht aangepast

Het e-visum dat Turkije vanaf april dit jaar invoert, wordt wellicht aangepast. Dat zegt Enis Tataroglu van het Turks verkeersbureau in een interview met Demet TV.

Vakantiegangers die naar Turkije willen zijn vanaf april van dit jaar verplicht het visum online aan te vragen. Echter het bedrag dat daarvoor betaald moet worden, kan alleen met een creditcard worden betaald. Dat zorgde de afgelopen dagen voor veel kritiek. Want veel Nederlanders zijn helemaal niet in het bezit van een creditcard.

‘De klachten over het e-visum worden op dit moment door Turkse ministeries serieus bekeken. Ik heb begrepen dat er wordt gewerkt om deze negatieve maatregel op te lossen,’ aldus Enis Tataroglu van het Turks verkeersbureau.

Het is nog niet bekend op welke wijze de Turkse overheid het probleem gaat oplossen. Een van de overwogen opties is om het veelgebruikte betaalmiddel IDEAL toe te voegen aan de betaalopties.