Categories Nieuws Artikelen

‘Grote verschillen in zorg herniapatiënt’

Herniapatiënten krijgen niet in elke regio dezelfde behandeling. De verschillen per ziekenhuis zijn enorm, meldt patiëntenfederatie NPCF maandag. De federatie wil dat zorgverzekeraars meer cijfers naar buiten brengen over de kwaliteit en resultaten van ziekenhuizen.

Herniapatiënten hebben volgens de NPCF in sommige regio’s vijf keer zo veel kans op een operatie dan in andere gebieden. Verder hebben patiënten in het ene ziekenhuis acht procent kans op complicaties terwijl dat in een ander zelfs 39 procent is.

Volgens directeur Wilna Wind zijn de verschillen in kwaliteit en resultaat enorm groot, maar welke ziekenhuizen goed scoren en welke niet is alleen bekend bij de verzekeraars. “Die informatie willen wij ook”, zegt ze in een verklaring. “De cijfers maken duidelijk hoe ongelooflijk belangrijk het is dat je als patiënt weet waar die verschillen zitten.”

2014-01-27 07:50