Categories Nieuws Artikelen

Daklozenopvang in grote steden open om kou

Daklozen in de vier grote steden kunnen vanaf woensdag weer gebruikmaken van opvangplaatsen om de nacht door te brengen. Op straat slapen wordt dan te gevaarlijk vanwege bevriezingsgevaar. Dat heeft de gemeente Amsterdam bekendgemaakt.

De GGD’s van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht bepalen elke winter samen wanneer de winterkouderegeling ingaat. Vanwege de milde winter was het tot nu toe nog niet nodig, maar komende week bereikt de kou ook de grote steden.

In Amsterdam werkt de GGD samen met het Leger des Heils om maximaal driehonderd mensen op te vangen. Dat gebeurt in een voormalige kliniek in Amsterdam-Zuid.

Vorige winter was de winterkouderegeling in totaal 76 dagen van kracht. Het jaar daarvoor
zeventien dagen. Gemiddeld maakten vorig jaar zo’n 214 mensen per nacht gebruik van
de winterkoudeopvang.

2014-01-27 12:29