Kou drijft Haagse Occupyers tenten uit

Door de voorspelde winterkou moet het Occupy-kamp in Den Haag ’s nachts dicht. De winterregeling voor daklozen die zondagavond van kracht wordt, geldt ook voor het kampement van de actievoerders op het Malieveld. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Den Haag zaterdag na berichtgeving van De Telegraaf.

“We hebben dat afgesproken met de mensen van Occupy”, zo licht de zegsman toe. “Ze kunnen blijven totdat de weersituatie dusdanig wordt dat het allerlei gevaren met zich meebrengt. En dat is dus zondag.” Het gaat om ‘een handvol’ mensen. De woordvoerder benadrukt dat de actievoerders overdag geen strobreed in de weg wordt gelegd.

De wereldwijde Occupy-beweging is gericht tegen sociale en financiële ongelijkheid. De eerste protesten werden vorig jaar in New York gehouden. De Occupyers in Den Haag kamperen al sinds medio oktober op het Malieveld.

De vier grote steden hebben afgesproken om bij aanhoudende kou de opvang van daklozen open te stellen. Wanneer voor vijf dagen achtereen vorst wordt voorspeld.

28 januari 2012, 09:29
©novum