Christelijk sektelid steekt dissident neer

Een lid van de christelijke Orde der Transformanten zit vast voor het neersteken van een voormalig lid van de sekte. De 26-jarige man uit Hoeven viel het 43-jarige slachtoffer vorige week aan bij zijn huis in het Noord-Hollandse Laren.

Het slachtoffer en zijn vrouw en kinderen zaten een tijdje bij de Brabantse orde. De Noord-Hollander vertrok volgens Omroep Brabant toen zijn vrouw in de ban raakte van de leider en nagelde de orde aan de schandpaal. Het slachtoffer ligt inmiddels niet meer in het ziekenhuis en verblijft tijdelijk op een onderduikadres.

De Brabander zit nog zeker twee weken in de cel, laat een justitiewoordvoerder dinsdag weten. Hij wordt verdacht van een poging tot moord. Het OM wil verder geen details over de zaak geven.

Twee leden van de sektarische orde werden in 2008 in verband gebracht met een moordaanslag op een zakenman uit Rotterdam. Het slachtoffer denkt dat de sektarische orde uit Hoeven achter de aanslag zit, omdat hij eerder een relatie had met een van de leden. De rechtbank sprak de twee echter vrij wegens gebrek aan bewijs.

2014-02-11 12:39