Samsom ziet economisch herstel

PvdA-leider Diederik Samsom denkt dat de recessie achter de rug is. “We vinden de weg omhoog. Mensen durven weer naar de toekomst te kijken”, zei Samsom zondag in zijn toespraak op het PvdA-congres in Breda.

Het afgelopen jaar was voor veel mensen moeilijk, zei Samsom. “Maar de afgelopen maanden en weken gebeurde er iets. Er breekt een tijd van herstel aan. De kleine ondernemer krijgt weer orders. En de loonstrook bevatte voor mensen met een gewoon salaris eindelijk goed nieuws.”

Samsom ging verder in op de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Hij wees erop dat de gemeente steeds meer taken krijgt toebedeeld van het rijk. De verkiezingen zijn daarom belangrijker dan ooit, zei Samsom. Hij riep op tot een stem op de PvdA, omdat die partij zich inzet voor onder meer toegankelijke zorg en betaalbaar wonen.

Zonder namen te noemen haalde Samsom uit naar coalitiepartner VVD, volgens hem ‘een partij die liever de belasting op dure huizen verlaagt dan het geld aan zorg, onderwijs en sociale voorzieningen te besteden’. Ook de SP kreeg ervan langs, omdat die het motto ‘honderd procent tevree of anders nee’ zou voeren.

Op het congres werd verder de PvdA-kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen van 22 mei officieel vastgesteld. Lijsttrekker Paul Tang haalde in zijn speech uit naar ‘de dagdromers van D66 en de doemdenkers van de SP en de PVV’. In Europa wil de PvdA ‘een scherpe bocht naar links’, zei Tang verder.

2014-02-16 16:22