Zwarte piet vrijgesproken voor overval in Leiden

Een vrouwelijke zwarte piet is maandag in hoger beroep vrijgesproken voor een gewapende overval op een koerier in Leiden. Volgens het gerechtshof in Den Haag is niet te bewijzen dat zij iets met de overval te maken heeft gehad. In eerste aanleg werd de vrouw nog tot dertig maanden cel veroordeeld.

De verdachte zou op in december 2011 verkleed als het hulpje van de goedheiligman met een andere ‘zwarte piet’ een koerier hebben bedreigd met een speelgoedpistool. De twee zouden vervolgens zijn auto hebben meegenomen.

Volgens het hof is niet bewezen dat de vrouw bij de overval betrokken was. Hoewel ze een zelfde auto rijdt als de koerier omschreef en haar telefoon een zendmast in Leiden aanstraalde, is ze niet herkend. Ook een aangetroffen pruik in de woning van de vrouw is niet genoeg bewijs voor een veroordeling, vindt het hof. De andere piet is wel veroordeeld.

2014-02-24 10:34