Kandidaat Islam Democraten gewapend overvallen

Maandag 3 maart is het gezin van de Haagse Islam Democraten kandidaat Adeel Mahmood slachtoffer geworden van een gewapende overval op hun woning. Een van de gezinsleden is in het ziekenhuis behandeld voor een hoofdwond als gevolg van een klap met een vuurwapen. Doordat de gezinsleden de omgeving alarmeerden werden de overvallers na veel geschreeuw afgeschrikt en zijn zij weggevlucht. Drie vermoedelijke daders zijn kort hierna door de politie aangehouden.
 
Ondanks de grote impact van de overval op het gezin van Mahmood besluit hij deze week de verkiezingscampagne te hervatten. “De overvallers hebben mijn gezins persoonlijke veiligheid aangetast. Ik laat hen niet ook mijn democratische vrijheden afnemen. Ik neem mijn rol als volksvertegenwoordiger uiterst serieus en voel mij volop gesteund door mijn omgeving, de komende periode zal ik weer actief campagne voeren.”, aldus Mahmood. Het is nog onduidelijk wat het motief van de overvallers was. Mahmood gaat er vooralsnog niet van uit dat de gewapende overval iets met zijn politieke ambities te maken heeft. Hij sluit het echter nog niet uit, het politie onderzoek loopt nog.
 
Met Adeel Mahmood en zijn gezin gaat het naar omstandigheden goed. Zij hebben de afgelopen 2 dagen op veel steun kunnen rekenen van familie en uit de directe omgeving.