CDA sluit PVV voor altijd uit

Het CDA gaat nooit meer regeren met de PVV. Dat zei CDA-leider Sybrand Buma zondag in het tv-programma Jinek.

“We hebben ermee geregeerd, maar Wilders liep toen weg”, zei Buma, verwijzend naar het vorige kabinet van CDA en VVD dat regeerde met gedoogsteun van de PVV. “Hij heeft de kans gehad om te regeren en mee te doen, maar toen het erop aankwam liet hij het afweten. Daar moet je bij mij niet mee aankomen.”

Wilders sprak zondag in een interview met nu.nl de verwachting uit dat zijn partij de grootste van Nederland wordt en gaat regeren, hoewel het nog ruim twee jaar kan duren voordat er landelijke verkiezingen worden gehouden.

“Ik geef hem niet veel kans bij de verkiezingen, het is allemaal ruzie daar”, vindt Buma. “Je moet laten zien dat je je eigen club op orde hebt.” De CDA-leider is het daarnaast ‘zeer oneens’ met Wilders’ ideeën.

2014-03-09 18:13