Donderdag mogelijk eerste warme dag van het jaar

Het fraaie lenteweer van vorige week krijgt donderdag kortstondig een vervolg. Dat meldt weeronline.nl woensdag. Mogelijk wordt zelfs de eerste warme dag van het jaar gehaald. Daarvoor moet het in De Bilt 20 graden worden. Het warme weer is echter maar van korte duur. Vrijdag wordt het een stuk kouder.

Donderdag staan zon, wind en hoge temperaturen op de weerkaarten. Aan zee wordt het ruim 18 graden en in het binnenland loopt het kwik op tot zo’n 20 graden. Pas ’s avonds trekken meer wolkenvelden het land in en ’s nachts wordt het flink kouder met kans op nachtvorst. Vrijdag overdag is het bijna tien graden kouder dan de dag ervoor en is het bewolkt en regenachtig.

Woensdag blijft het net als donderdag op de meeste plaatsen droog en wordt het 13 tot 16 graden. Daarmee is sprake van het beste verkiezingsweer in 28 jaar.