Marokkanen roeren zich op sociale media

Marokkaanse Nederlanders reageren massaal op Facebook en Twitter op de uitspraken die PVV-leider Geert Wilders woensdagavond deed. Zo twitteren acteur Nasrdin Dchar en cabaretier Najib Amhali ‘selfies’ met hun Nederlandse paspoort, net als heel veel ‘gewone’ Marokkanen met de hashtag #bornhere.

Ook op Facebook kunnen mensen hun steun geven aan Marokkaanse Nederlanders. De pagina ‘Meer Marokkanen’ was donderdag rond het middaguur zo’n tweeduizend keer geliket. De Facebook-pagina waar mensen worden opgeroepen om aangifte te doen tegen Wilders is ruim twintigduizend keer geliket.

Wilders riep tijdens de verkiezingsbijeenkomst in Den Haag dat hij zou zorgen voor minder Marokkanen. Het Duitse persbureau DPA vergeleek zijn optreden met dat van naziminister van propaganda Joseph Goebbels, die in 1943 opriep tot een ’totale oorlog’.

2014-03-20 12:26