75 duizend ‘aangiften’ tegen Geert Wilders

De Facebook-pagina waarop wordt opgeroepen tot het doen van aangifte tegen Geert Wilders is tot nu toe ruim 75 duizend keer geliket. Het Openbaar Ministerie in Den Haag had vrijdagochtend nog geen nieuwe informatie over het aantal aangiften dat daadwerkelijk is binnengekomen.

De pagina ‘Ik doe aangifte tegen Wilders’ werd woensdagavond in het leven geroepen nadat de PVV-leider op een verkiezingsbijeenkomst in Den Haag zijn aanhangers liet scanderen dat ze minder Marokkanen willen. De teller stond donderdag aan het einde van de ochtend op twintigduizend.

Het OM heeft donderdag in ieder geval meer dan honderd aangiften van discriminatie ontvangen. Justitie gaf daarbij al aan nog geen volledig overzicht te hebben van alle aangiften die zijn gedaan. Een zegsvrouw kon vrijdagochtend ook nog geen nieuwe tussenstand geven.