Opnieuw vertrek PVV-Statenlid

PVV-Statenlid Henk Scherer neemt maandagmiddag ontslag als lid van de Provinciale Staten in Utrecht. Dat bevestigt fractiemedewerker Joost Ketjen maandag na berichtgeving door RTV Utrecht.

Scherer is ‘uit overwegingen van fatsoen en geloofwaardigheid’ tot zijn besluit gekomen. Hij is daarmee de volgende PVV’er die vertrekt uit onvrede met de opmerkingen van Geert Wilders over ‘minder Marokkanen’. Scherer zat drie jaar namens de PVV in het provinciebestuur.

Het Statenlid noemde Wilders’ opmerkingen eerder al walgelijk. “Ik heb een aantal telefoontjes gepleegd, maar mijn besluit staat vast”, zegt hij tegen de regionale omroep over zijn vertrek. “Ik hoor daar niet bij. Ik wil fatsoenlijk blijven en dan moet je de ultieme consequentie aanvaarden.”

Scherer geeft zijn zetel terug aan de PVV. Of andere PVV-fractieleden zijn voorbeeld zullen volgen, wil hij volgens RTV Utrecht niet zeggen. De fractie vergadert ‘binnenkort’ over haar standpunt over de uitlatingen van Wilders, aldus de fractiemedewerker.

Vorige week braken Tweede Kamerleden Roland van Vliet en Joram van Klaveren met de partij vanwege de gewraakte uitlating van hun partijleider. In Den Haag stapte een PVV-raadslid op, en ook in Almere en diverse Statenfracties groeide de onrust over de uitspraken van Wilders. Zo vertrok ook Laurence Stassen, het boegbeeld van de PVV in Limburg en fractievoorzitter in het Europees Parlement.

2014-03-24 12:09