Bommelder Schiphol aangehouden

De politie heeft de man aangehouden die een bom bij zich zou hebben op Schiphol. De man heeft zich overgegeven na onderhandelingen, zegt een woordvoerder van de marechaussee. Of hij daadwerkelijk een bom bij zich had, is nog niet bekend. Hij is afgevoerd.

De verdachte had zich in een ruimte verschanst vlakbij het Panoramaterras. Wat er precies is gebeurd, wil de woordvoerder niet zeggen. Om de situatie onder controle te krijgen wilde de marechaussee het telefoonverkeer rondom de luchthaven platleggen, maar dat bleek niet nodig. Mobiele telefoons worden soms gebruikt om bommen te laten exploderen, of de maatregel hierom overwogen werd wilde de politie niet zeggen. Tegen de man wordt nu strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt.

Vanwege de bommelding rond 11.00 uur werden vertrekhal 1 en 2 ontruimd. Volgens de marechaussee was de dreiging ‘serieus en groot genoeg’ om de twee hallen te ontruimen. “Veiligheid staat voorop”, aldus de woordvoerder.

Getuigen op Twitter meldden dat de verdachte verward was. Hij zou geweigerd hebben om te betalen bij een restaurant bij het Panoramaterras. Hij zou daarna een wc zijn ingevlucht.

Het vliegverkeer heeft weinig last gehad van de bommelding. Schiphol adviseert reizigers om de website van de luchthaven in de gaten te houden.

13 februari 2012, 13:37
© [Novum]