Timmermans laakt anti-Turkije-draai CDA

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmersmans (PvdA) is teleurgesteld in het CDA, omdat die partij zich tegen een mogelijk EU-lidmaatschap van Turkije heeft uitgesproken. Tot nog toe was de partij van mening dat toetreding nú geen goed idee is, maar lijsttrekker Esther de Lange gebruikte vorige week het woord nooit.

“Ik vind het platte, platte electorale retoriek”, zei minister Timmermans in het radioprogramma BNR De Wereld. Volgens hem heeft ‘het CDA 51 jaar lang een consistente lijn gevolgd over Turkije’. Daarom is hij ’teleurgesteld dat het nu een andere koers kiest op dit terrein’.

De Lange, lijsttrekker van het CDA bij de Europese verkiezingen, zei vorige week in het lijsttrekkersdebat op BNR dat Turkije wat haar betreft nooit lid van de EU wordt.