Opnieuw minder asielzoekers naar Nederland

De instroom van asielzoekers is vorige week opnieuw fors gedaald. Vorige week meldden zich 489 asielzoekers, waarvan 241 uit Eritrea. Dat heeft staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) woensdag gezegd.

Enkele weken geleden sloeg Teeven alarm omdat er zo’n duizend asielzoekers per week naar Nederland kwamen, vooral uit Eritrea. Sindsdien is het aantal gedaald. Twee weken geleden kwamen 781 asielzoekers naar Nederland, van wie 375 Eritreeërs. Deze week hebben tot nu toe 191 mensen asiel aangevraagd, van wie 26 uit Eritrea.

Teeven zei niet te weten hoe het komt dat het aantal asielzoekers afneemt. Hij benadrukte dat het huidige aantal nog steeds relatief hoog is. “Als het in dit tempo doorgaat hebben we nog steeds extra opvangcapaciteit nodig.”

2014-06-04