Huishoudens krijgen geld terug van energiebedrijf

Miljoenen huishoudens die een jaarlijkse rekening van hun energiebedrijf krijgen toegestuurd, krijgen hoogstwaarschijnlijk geld terug. Door de zachte winter van 2014 hebben veel mensen een te hoog voorschot betaald, waardoor huishoudens tussen de 120 en 250 euro terugkrijgen. Dat schrijft De Telegraaf maandag.

Door de zachte winter werd in totaal 22 procent minder gas verstookt. Dat is een groot verschil ten opzichte van de winter een jaar eerder, toen bijna een Elfstedentocht kon worden gereden.

De rekenprogramma’s van veel energiebedrijven passen het voorschot dat de consument op de energierekening betaalt automatisch aan als die persoon meer gas verstookt. Omdat in de winter van twee jaar geleden een recordvolume aan aardgas werd verstookt, gingen de voorschotten ook omhoog. Dit leidt tot grote prijsverschillen ten gunste van de consument, aldus de krant.

2014-09-08