Wilders wijst gewezen PvdA’ers naar Turkije

PVV-leider Geert Wilders wil dat de van oorsprong Turkse Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk die uit de PvdA zijn gezet vertrekken naar Turkije en ‘nooit meer terugkomen’. Dat heeft Wilders vrijdag via zijn twitterpagina laten weten.

“Mooi. Ik zou zeggen: snel naar Turkije vertrekken Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk en nooit meer terugkomen!”, aldus Wilders die in de tweet refereert aan een onderzoek van peilingbureau Ipsos. Daaruit blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders het aantal inwoners van buitenlandse komaf te hoog vindt.

Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk werden donderdag uit de Tweede Kamerfractie van de PvdA gezet. De twee hadden zich deze week de woede van hun fractie op de hals gehaald door openlijk af te geven op het integratiebeleid van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA).

2014-11-14