Negen juwelendieven opgepakt op snelweg

Negen mannen en vrouwen uit het zuidoosten van Europa zijn dinsdagmiddag opgepakt, nadat ze in de ochtend een juwelierszaak in het Overijsselse dorp Oldemarkt hadden bestolen. De zwervende groep heeft mogelijk tijdens een achtervolging door de politie ergens tussen Meppel, Wolvega en Steenwijk gestolen juwelen weggegooid of verstopt.

De mannen en vrouwen in de leeftijd van 20 tot 60 jaar kwamen in groepjes de winkel binnen. Via de werkplaats bezochten ze ook het woonhuis van de juwelier. Ze grepen overal spullen mee. Wat er precies is gestolen is onduidelijk.

Direct na de beroving kon de juwelier een beschrijving van de vluchtauto geven. Diverse politiewagens hebben achter het grijze bestelbusje aangezeten. De groep werd opgepakt op de A28 tussen Meppel en Hoogeveen.

2014-11-18