Groep Kuzu/Öztürk niet in debat met Asscher

De Groep Kuzu/Öztürk doet niet mee aan het debat over de begroting van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) deze week. Volgens Tunahan Kuzu willen hij en zijn collega eerst ‘intern orde op zaken stellen’ voor ze aan debatten gaan deelnemen.

Kuzu en zijn collega Selcuk Öztürk stapten anderhalve week geleden uit de PvdA na een conflict over het integratiebeleid van Asscher. De twee verweten hun partijgenoot dat hij te kritisch was over conservatief-religieuze Turkse organisaties in Nederland. Ze zijn inmiddels een eigen fractie begonnen.

Volgens Kuzu hebben Öztürk en hij op dit moment de handen vol aan het opzetten van een eigen beweging. “We hebben te weinig tijd om ons voor te bereiden op het debat met Asscher. Het is dus niet zinvol om mee te doen. Het is beter je zorgvuldig voor te bereiden in plaats van allerlei emotionele dingen te gaan roepen.”

2014-11-24