Categories Nieuws Artikelen

Asscher vindt uitspraken PVV schandelijk

De uitspraken van PVV-Kamerlid Machiel de Graaf over moslims zijn ‘verwerpelijk en schandelijk’. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA) zei dat donderdag bij de behandeling van zijn begroting in de Tweede Kamer.

De Graaf riep woensdag in het debat onder meer op tot het sluiten van alle moskeeën in Nederland. Volgens Asscher heeft de PVV daarmee ‘nieuwe grenzen’ overschreden. Door te stellen dat moslims niet dezelfde rechten hebben als andere Nederlanders, ging De Graaf ‘in tegen de essentie van onze democratische rechtsstaat’, aldus de minister.

Woensdag hadden meerdere Kamerleden al geschokt gereageerd op het pleidooi van De Graaf en op diens andere opmerkingen over de islam tijdens het debat.

27-11-2014