Dijsselbloem: zwartspaarders blijven opzoeken

Het kabinet zal jacht blijven maken op mensen die hun spaargeld buiten het bereik van de Belastingdienst proberen te houden. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat dinsdag bij RTL Z.

Hem werd een reactie gevraagd op de aangifte die het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft gedaan tegen het ministerie van Financiën. Aanleiding daarvoor is het zwijgen van twee belastingambtenaren in een rechtszaak over zwart geld. Ze wilden de naam van een tipgever niet geven en zouden daarbij onder druk zijn gezet door de top van het ministerie. Daar staat een straf op van maximaal vier jaar.

Dijsselbloem noemde de zaak ‘vrij uniek’ maar wilde er verder weinig over kwijt. Hij wacht het onderzoek van het Openbaar Ministerie af. “Voor mij staat voorop dat we zwartspaarders zullen blijven opzoeken.”

2014-12-02