PVV: “Turkse ambassadeur moet het land uit”

Als het aan de PVV ligt moet Turkije zijn excuses aanbieden omdat het zich bemoeit met Nederlandse aangelegenheden. Doet Turkije dat niet, dan moet de Turkse ambassadeur in Den Haag het land uit. Dat zegt PVV-Kamerlid Raymond de Roon tegen zoomintv.

Met de ‘Turkse gladde praatjes’ schieten we niet veel op. ‘Gelukkig krijgen we binnenkort een debat met de Minister van Buitenlandse Zaken hierover,’ aldus De Roon.

Als het aan Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel (PvdA) ligt, dan bemoeit Turkije zich ook niet met het integratiedebat in Nederland. ‘We hebben Turkije duidelijk gemaakt dat die verklaring wat ons betreft niet aan de orde zou moeten zijn,’ aldus Ploumen.

Reden voor de ophef is de verklaring die de Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken op zijn website heeft gepubliceerd. De Tweede Kamer gaat binnenkort discussiëren over de vervolgstappen die Nederland zou moeten nemen Tegen Turkije.

© Demet TV