Rutte: volgend jaar kijken naar lagere lasten

Het kabinet zal bij het opstellen van de begroting volgend jaar augustus kijken of lastenverlichting mogelijk is. Dat bleek uit de woorden van premier Mark Rutte vrijdag na de ministerraad.

Rutte gaf een reactie op nieuwe ramingen van het CPB donderdag, die volgens hem aanleiding geven ’tot voorzichtig optimisme’. ” Al blijft het herstel broos.” Hij wees er op dat de groei, de consumptie en de koopkracht aantrekken en de werkloosheid daalt. Ook het begrotingstekort verbetert al stijgt de staatsschuld volgend jaar nog.

Het kabinet zal volgend jaar bekijken of er op de begroting zulke meevallers zijn dat er snelheid kan worden gemaakt met een nieuw belastingstelsel, waarbij het de bedoeling is de lasten met drie tot vijf miljard euro te verlichten. “Maar dat zal echt volgend jaar moeten blijken.”

2014-12-12