Categories Nieuws Artikelen

Koenders veroordeelt inval Turkse media

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) veroordeelt de invallen die zijn gedaan bij Turkse media. “Dit is niet in overeenstemming met de normen en waarden die horen bij een vrije pers”, zei de bewindsman maandag in Brussel. “Dit is een slechte zaak.”

Dinsdag praten de EU-ministers verder, onder meer over de ontwikkelingen in Turkije en over mogelijke consequenties.

Koenders wilde niet vooruitlopen op eventuele consequenties. “Eerst wil ik graag dat Europa in zijn geheel opkomt voor zijn normen en waarden en voor de vrijheid van pers en meningsuiting. Dan moeten we tegen het licht houden wat gaan we er dan aan doen en hoe verhoudt zich dat tot de steun die aan Turkije wordt gegeven.”

Eerder op maandag riepen Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Mark Verheijen (VVD) op tot het stopzetten van de financiële steun van de EU aan Turkije.

 2014-12-15