EU-parlement bekijkt belastingdeals Nederland

Het Europees Parlement stuurt een delegatie naar Nederland om omstreden belastingafspraken met internationale bedrijven te bekijken. De onderzoekers willen weten welke afspraken de fiscus met multinationals zoals koffiebrander Starbucks heeft gemaakt.

Het bezoek is voor begin februari gepland. De EU-parlementariërs hopen op gesprekken met ministers, leden van de Tweede Kamer en deskundigen.

“De contacten moeten duidelijkheid verschaffen over hoe het nu precies zit met die belastingconstructies”, aldus een ingewijde woensdag in het EU-parlement in Straatsburg. Hij benadrukt dat de delegatie uitdrukkelijk wil samenwerken met de autoriteiten. “De afgevaardigden willen graag spreken met iedereen die iets interessants over de kwestie heeft te zeggen.”

De delegatie gaat ook naar Luxemburg en Ierland.

2014-12-17