Voortvluchtige pedo uitgezet naar Nederland

De Filipijnen hebben een voortvluchtige Nederlandse pedoseksueel uitgezet naar Nederland. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag gemeld. Het gaat om Richard B., die vorig jaar werd opgespoord door misdaadverslaggever John van den Heuvel.

De 46-jarige man moet in Nederland nog een gevangenisstraf van 603 dagen uitzitten voor seksueel misbruik van kinderen. Hij kreeg die straf in 2008, maar ging in beroep. Om zijn gevangenisstraf te ontlopen vluchtte hij in 2009 naar de Filipijnen.

Een nieuwe misbruikzaak in de Filipijnen tegen hem strandde vorige week. Een vermeend slachtoffer wilde zijn verklaring niet bij de rechtbank bevestigen. De Nederlander ontliep zo een proces in het Aziatische land.

Hij werd overgedragen aan de immigratiedienst die hem het land uitzette. Dinsdag kwam hij in Nederland aan.

2014-12-24