Veel ongelukken rond Rotterdam door ijzel

Automobilisten in Zuid-Holland moeten oppassen voor ijzel. De weg is spekglad doordat het heeft geregend en de wegen zijn opgevroren door lichte vorst. Vooral rond Rotterdam waren in de nacht van zondag op maandag al vroeg veel ongelukken gebeurd. De maximum snelheid is op een aantal plekken op de snelweg verlaagd naar 50 kilometer per uur, meldde de VerkeersInformatieDienst (VID).

Op de A15 naar Gorinchem schaarde een auto met aanhangwagen tussen Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. De rijbaan is daardoor afgesloten. Ook bij IJsselmonde en Hardinxveld-Giessendam is een ongeluk gebeurd. Verder is de fly-over op de A15 bij Ridderkerk zo glad dat vrachtwagens niet meer omhoog kwamen. De fly-over is daarom dicht.

Ook op de A12 en de A16 ging het mis. Een vrachtwagen veroorzaakte op de A12 een ongeluk waardoor de weg tussen Zevenhuizen en Gouda dicht is. Op de A16 gebeurde ongelukken tussen Prins Alexander en Kralingen en bij Ridderkerk-Noord.

2014-12-29