Nieuwjaarsvandalen vandaag voor rechter

Acht mensen moeten maandagmiddag in Den Haag voor de supersnelrechter komen, omdat ze zich zouden hebben misdragen tijdens de jaarwisseling. Dat maakte het Openbaar Ministerie maandag bekend.

 Een van de verdachten is een 18-jarige man die in Den Haag een auto in brand zou hebben gestoken met vuurwerk en terpentine. Drie anderen zouden hem daarbij hebben geholpen, maar zij zijn nog niet opgepakt.

Twee Hagenaars van 27 en 20 jaar, een 22-jarige Zoetermeerder en een 48-jarige man uit Monster zouden vuurwerk naar agenten hebben gegooid. Een 20-jarige man uit Katwijk zou een agent hebben mishandeld, een 37-jarige inwoner van De Lier heeft volgens justitie agenten bedreigd. Verder wordt iemand verdacht van het lek steken van autobanden tijdens de jaarwisseling.

Ook voor dinsdag zijn zittingen gepland.

2015-01-05