In hele land demonstraties na aanslag

In een flink aantal Nederlandse gemeenten worden donderdag om 18.00 uur demonstraties gehouden als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag van woensdag in Parijs. Dat gebeurt op hetzelfde moment dat in Parijs een stille tocht wordt gehouden.

In ieder geval Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Utrecht, Arnhem, Leeuwarden, Leiden, Hilversum, Groningen en Zoetermeer doen mee. In Nijmegen is ook een demonstratie gepland, waar burgemeester Hubert Bruls aanwezig zal zijn. Het is een demonstratie om ‘afschuw en medeleven te tonen’, aldus de organisatie op Facebook.

Burgemeesters Erberhard van der Laan (Amsterdam) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) riepen woensdagavond collega’s en inwoners van andere gemeenten op om ook te demonstreren.

2015-01-08