Herdenking aanslag in vrijdaggebed moskeeën

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) roept moskeebesturen op om tijdens het vrijdaggebed stil te staan bij de aanslag in Parijs op de redactie van het weekblad Charlie Hebdo. “Imams zullen hun afschuw uitspreken over deze gruwelijkheid”, aldus het CMO donderdag.

De organisatie is ,,diep geschokt door de barbaarse en laffe aanslag. Het is een misdaad tegen de mensheid en een aanval op onze democratie, vrede en vrijheid. Het CMO roept de achterban op deel te nemen aan wat het noemt, steunbetuigingsactiviteiten zoals vreedzame manifesten in verschillende steden.

Moskeeën in Nederland worden sinds enige tijd extra bewaakt door politie, veiligheidsdiensten en burgerwachten. Onlangs werd in Zweden in drie islamitische gebedshuizen brand gesticht.

2015-01-08