Meer dan 8000 likes voor #Niet mijn islam

De Facebookpagina #Nietmijnislam, die woensdag is aangemaakt, is vrijdagochtend meer dan 8000 keer geliked. De beheerders van de pagina zijn moslims die genoeg hebben van extremisten ‘die ons, moslims en niet-moslims, bedreigen en kwetsen omdat wij niet willen leven als zij’. De hashtag Nietmijnislam wordt ook op Twitter gebruikt.

“Wie zijn wij? Wij zijn de meerderheid. Die meerderheid waar vaak over gesproken wordt, maar nooit met”, zo staat op de pagina. “Wij zijn die moslims die onze Nederlandse democratische rechtsorde respecteren en liefhebben. Wij zijn die moslims die geloven dat er geen dwang in de religie bestaat en dat een moord een moord is, ongeacht in wiens naam die gepleegd wordt.”

Na deze introductie laten de oprichters weten dat ze niet geassocieerd willen worden met extremistische gewelddadige moslims. “Zij die onze religie van harmonie verminken met hun extreme ideeën en interpretaties. Tegen hen roepen wij: ‘Dit is niet mijn islam’.”

2015-01-09