Miljoenen aan buis gekluisterd om gijzelingen

Miljoenen Nederlanders hebben vrijdag de ontwikkelingen rond de gijzelingen in Frankrijk op televisie gevolgd. Zo trok het door de NOS extra ingelaste journaal om 16.00 uur trok maar liefst 1.249.000 kijkers. Om 18.00 uur keken 2.361.000 mensen naar het NOS Journaal. De nieuwsbulletins van RTL en NOS vrijdagavond om 19.30 en 20.00 uur trokken bij elkaar opgeteld 4,6 miljoen kijkers.

Dat bleek zaterdag uit kijkcijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De wereld was vrijdag in de ban van twee gijzelingen in Frankrijk die volgden op de bloedige aanslag woensdag bij het satirisch weekblad Charlie Hebdo. Antiterreureenheden van de politie maakten aan het eind van de middag een einde aan de gijzelingen. Drie gijzelnemers en vier gijzelaars kwamen om.

2015-01-10