Geen grote incidenten in Nederland na ‘Parijs’

Na de aanslagen van vorige week in Parijs lijken er in Nederland geen grote incidenten te zijn geweest met moslims als slachtoffer. Wel belandde in Vlaardingen een brandende verfbus tegen de gevel van een moskee en op een aantal plekken in Nederland zijn moslimvrouwen uitgescholden of bedreigd. Dat liet de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) maandag weten.

“Onder moslims is de ongerustheid enorm toegenomen. Maar gezien de omstandigheden lijkt het in Nederland mee te vallen”, aldus een woordvoerder, die de situatie ook vergeleek met Zweden. In dat land is onlangs in drie moskeeën brand gesticht.

In Nederland zijn vooral vrouwen met een hoofddoek beledigd of bedreigd. “Zo werd een vrouw overgoten met bier en een andere vrouw geslagen. In zeker drie gevallen is aangifte gedaan”, aldus de zegsman.

2015-01-12