Vermiste meisjes werden geprostitueerd

De 29-jarige Amsterdammer die is opgepakt vanwege de vermissing van twee meisjes uit Vleuten en De Meern heeft de twee kinderen als prostituees aan het werk gezet. Ook heeft hij ontucht gepleegd met een van de twee meisjes. Dat geeft het Openbaar Ministerie donderdag aan.

De man had de meisjes van 14 en 15 jaar ondergebracht in een woning in Rotterdam en zorgde voor de werving van klanten. Ook nam hij het geld in ontvangst, bleef hij in de buurt als de twee aan het werk waren en beperkte de meisjes in hun contacten.

De meisjes, die anderhalve week geleden werden gevonden in een Rotterdamse woning, waren bijna een week vermist. De man werd vrijwel direct aangehouden. Hij wordt verdacht van onder meer seksuele uitbuiting en ontucht met een van de twee slachtoffers.

De raadkamer van de rechtbank in Utrecht heeft donderdag besloten dat de man in ieder geval nog zestig dagen langer mag worden vastgehouden. De tweede verdachte, die maandag werd aangehouden, is een 29-jarige vrouw uit Den Helder. Ook zij zou zich schuldig hebben gemaakt aan het onttrokken houden van de meisjes aan het wettelijk gezag en mensenhandel. De vrouw is donderdag door de rechter-commissaris voor in ieder geval nog twee weken vastgezet.

01 maart 2012, 17:09
©novum