Scholen niet consequent bij bestrijding overgewicht

Het beleid van middelbare scholen op het gebied van overgewichtpreventie is niet consequent. Scholen besteden weliswaar meer aandacht aan overgewicht, maar er is in de kantines nog altijd veel ongezond voedsel te koop. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Een op de drie scholen besteedt meer aandacht aan overgewicht en gezonde voeding dan vijf jaar geleden. Ook bieden meer scholen gezonde voeding en bronwater aan. Tegelijkertijd zijn er echter op meer scholen pizzapunten te koop en zijn in acht van de tien scholen snoepautomaten te vinden.

Veel scholen vinden dat vooral de ouders verantwoordelijk zijn voor het overgewicht van hun kinderen. Slechts 37 procent voelt zich medeverantwoordelijk. Scholen zijn vergeleken met vijf jaar geleden minder bereid om de aandacht voor preventie van overgewicht te vergroten.

 

02 maart 2012, 10:49
©                    novum