Minder kinderen onder toezicht jeugdzorg

Het aantal kinderen onder toezicht van jeugdinstanties is de afgelopen jaren gedaald. Sinds 2010 staan twintig procent minder kinderen onder toezicht. Eind 2014 waren het er 26.354. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie, die de cijfers donderdag naar buiten bracht, is dat goed nieuws.

“Door een een slimmere manier van werken worden ouders en kinderen sneller geholpen, waardoor kinderbescherming vaak korter of helemaal niet meer nodig is”, aldus het ministerie.

Staatssecretaris Teeven stuurt extra geld naar gemeenten voor jeugdbescherming en jeugdreclassering, liet het ministerie donderdag weten. Gemeenten zijn sinds dit jaar verantwoordelijk voor jeugdzorg.

De daling van het aantal kinderen dat onder toezicht is geplaatst geldt waarschijnlijk ook voor Turks Nederlandse kinderen. Hoeveel de daling onder deze specifieke groep kinderen is, is niet bekend gemaakt.

2015-01-22