Categories Nieuws Artikelen

SP-raadslid moet opstappen na matpartij

 

De Amsterdamse SP vraagt het deelraadslid Randjan Bissesar terug te treden, vanwege zijn aandeel in een vechtpartij in een buurtcentrum drie weken geleden. De partij vindt het gebruik van geweld niet passen bij een raadslid van de SP.

De vechtpartij vond in februari plaats in buurtcentrum Vikaash in Amsterdam-Zuidoost. Bissesar was fractievoorzitter van de SP van de deelraad van het stadsdeel.

Eerder meldden lokale media dat Bissesar bestuursleden van het centrum klappen had verkocht. Hij zou het voortouw hebben genomen bij de vechtpartij. De bestuursleden vochten niet terug en zouden aangifte doen. Bissesar zou eerder hebben ontkend te hebben gevochten.

De SP stelde na de matpartij een onderzoek in naar de gebeurtenissen. Op basis van dat onderzoek is besloten Bissesar te vragen terug te treden. “Dat hiermee een einde komt aan zijn rol als SP-volksvertegenwoordiger is zeer betreurenswaardig”, aldus de Amsterdamse tak van de partij vrijdag.

 

02 maart 2012, 14:02
© Novum