Kuzu en Öztürk willen remigratiewet openbreken

De Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk willen de remigratiewet niet terug in zijn oorspronkelijke staat. Want je kunt de remigratiewet niet eeuwig in stand houden. Wel willen de Kamerleden de wet openbreken voor ‘grensgevallen’. Dat laat Selcuk Ozturk donderdag tijdens een protest van Turken om de remigratiewet terug te krijgen weten aan Demet TV weten.

De Turkse gemeenschap was donderdagmiddag bijeen om voor de Tweee Kamer te protesteren. Er zijn in de afgelopen tijd 55 duizend handtekeningen verzameld om de remigratiewet weer op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Selcuk Ozturk laat names de Groep Kuzu / Ozturk aan Demet TV weten dat ze de wet niet in zijn oorspronkelijke staat terug willen. “Laten we eerlijk zijn, je kunt de remigratiewet niet eeuwig in stand houden.” De groep wil daarom alleen een uitzondering voor mensen die tussen wal en schip raken. Dat zijn mensen die 43 en 44 jaar oud zijn en daarom net buiten de boot vallen, aldus Ozturk.

Kuzu en Ozturk zijn van mening dat de Turkse gemeenschap aan het bouwen is voor hun toekomst in Nederland. Met name de tweede en de derde generatie Turken zijn sowieso niet van plan om terug te keren aldus de Kamerleden.

De beelden van het interview met Demet TV zijn binnen enkele minuten hier te vinden.

05-02-2015

© Demet TV