Zorgen om komst omstreden imams naar Rijswijk

In de gemeente Rijswijk is overleg gaande over de komst van enkele imams volgende maand naar een gala daar. Ook in de Tweede Kamer is onrust aan het ontstaan over het aanstaande evenement. De imams die komen zouden omstreden zijn. D66-Kamerlid Gerard Schouw bijvoorbeeld wil weten wat minister Lodewijk Asscher (Integratie) gaat doen tegen de komst de imams. Schouw heeft maandagmiddag Kamervragen ingediend.

“Minister Asscher kondigde in augustus vorig jaar aan zogenoemde haatimams te willen weren uit Nederland door bijvoorbeeld een visum te weigeren. Hij zei dat hij haatimams het werken moeilijk en waar het kan onmogelijk zou maken. Ook willen we de feiten horen waarom dit evenement wel of geen doorgang kan vinden”, aldus Schouw.

Schouw wil ook weten of sindsdien haatpredikers het land zijn uitgezet of er de toegang tot Nederland is geweigerd.

2015-02-16