Flexwerkers frauderen steeds meer’

De flexibele arbeidsmarkt leidt tot steeds meer fraude bij bedrijven. Dat komt doordat werknemers minder loyaal zijn aan hun werkgevers. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht bedrijfscriminaliteit van Hoff­mann Bedrijfsrecherche, meldt Het Financieele Dagblad woensdag.

“De onzekerheid over contractverlengingen groeit. En het lijkt erop dat mensen, vooral jeugdigen, eerder geneigd zijn een misstap te zetten als ze toch weten dat hun contract niet verlengd wordt”, zegt Richard Franken, directeur van Hoffmann, een van de grootste onderzoeks- en adviesbureaus van West-Europa op het gebied van beveiliging, in de krant.

Ook steeds meer vrouwelijke werknemers lijken zich schuldig te maken aan frauduleus gedrag. Sinds 2007 is hun aandeel in bedrijfscriminaliteit gestegen van elf procent naar bijna dertig procent, aldus Hoffmann.

2015-02-18