Politie schiet bij achtervolging in Rotterdam

De politie heeft donderdagmiddag in Rotterdam schoten gelost bij de achtervolging van een man die een auto had gestolen van een terrein van de politie. Na de achtervolging door het noorden van de stad werd de man op de Zaagmolenstraat klemgereden en aangehouden.

De auto was gestolen van een politieterrein aan de Veilingweg, waar weggetakelde auto’s staan. Toen agenten de dief wisten te achterhalen, ging hij er vandoor. Volgens de politie reed de man tijdens de achtervolging snel en wild door diverse straatjes. Agenten losten zowel gerichte als waarschuwingsschoten.

Onderweg ramde hij op de Gordelweg ook nog een politiebusje dat als blokkade was neergezet. Het weerhield hem er niet van verder te rijden. Het busje is waarschijnlijk total loss.

De verdachte is een 24-jarige man zonder vaste woonplek. Niemand raakte gewond.

2015-02-26