Categories Nieuws Artikelen

PVV: Rutte moet naar herdenking Armeense genocide

PVV-leider Geert Wilders heeft premier Mark Rutte en koning Willem-Alexander opgeroepen de honderdste herdenking van de vermeende Armeense genocide bij te wonen. Hij deed dat maandag in Almelo, nadat hij daar een krans had gelegd bij het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de “massamoord” door Turken op Armeniërs in 1915.

“De Armeense genocide is een inktzwarte bladzijde in de wereldgeschiedenis, die altijd herdacht moet worden en nooit vergeten mag worden”, zei Wilders. Op 24 april wordt in de Armeense hoofdstad Jerevan herdacht dat de volkerenmoord honderd jaar geleden begon in Istanbul, toen nog de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk.

Rutte en de koning moeten daar volgens Wilders bij zijn om de Nederlandse betrokkenheid te laten zien.

Volgens de Turkse gemeenschap in Nederland heeft er nooit genocide plaatsgevonden. Vorig jaar nog protesteerden duizenden Turken in Almelo tegen de komst van een “genocidemonument”.

2015-03-02