Turks gezin Etten-Leur bekend door huiselijk geweld

Het Turkse gezin waarvan zaterdag de vader en dochter dood werden gevonden in een huis in Etten-Leur was bekend bij hulpinstanties vanwege een melding over huiselijk geweld. Die werd gedaan in augustus 2013 bij het Veiligheidshuis in Bergen op Zoom. De veiligheid van het kind is destijds nader onderzocht, maar reden voor ongerustheid was er niet, vertelde regiodirecteur Kees Swaanen van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant maandag. Ook bij Veilig Thuis (het vroegere Meldpunt Kindermishandeling) is alleen deze ene melding bekend.

In het huis in Etten-Leur werden zaterdag drie doden gevonden. Het gaat om een 41-jarige vader en zijn dochter (9). De identiteit van het derde slachtoffer is nog niet bekend. Met de moeder van het meisje heeft de politie contact gehad.

2015-03-09