Ruim 10 tips over mogelijk ‘foute’ liquidatie

De politie heeft sinds dinsdagavond ruim tien tips binnengekregen over de mogelijk ‘foute’ liquidatie van Mohammed Alasari in Amersfoort in januari vorig jaar. De recherche houdt er rekening mee dat de kogels bedoeld waren voor Samir Jabli, die in december 2014 alsnog het slachtoffer werd van een afrekening. De politie vroeg dinsdagavond op televisie aandacht voor de zaak.

Twee mannen namen mbo-student Alasari (22) onder vuur toen hij ’s avonds uit een sportschool in Amersfoort kwam. Uit onderzoek is gebleken dat de 38-jarige Jabli, een bekende van de politie, in die dagen meermalen hulp zocht omdat hij meende dat zijn leven in gevaar was.

Drie dagen voor de moord op Alasari werd Jabli met een smoesje naar een sportschool in Amersfoort gelokt. Een dag later volgde een onbekend gebleven man hem door de stad en later die dag stond een man met een bivakmuts op hem op te wachten voor de deur van zijn ouderlijk huis. Jabli belde toen de recherche, maar wilde later niet meer praten, aldus een politiewoordvoerder.

Jabli werd uiteindelijk ook in Amersfoort doodgeschoten, waarschijnlijk als gevolg van een conflict na een ripdeal in 2013 in Soesterberg. De politie denkt dat er ook verband is met de liquidatie van Tarik El Idrissi op 31 januari 2014 in Amsterdam. Over die zaak wil de recherche nog niks kwijt.

De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van de moordenaars van Alasari.

2015-03-11