Nederlandse pedo opgepakt in Roemenië

Een 53-jarige Nederlander is opgepakt in de Roemeense stad Sibiu omdat hij jongens seksueel zou hebben misbruikt. De slachtoffers zouden jonger dan 16 jaar zijn geweest. Dat meldt de Roemeense televisiezender PRO TV donderdag. Het is niet bekend om hoeveel jongens het precies gaat.

De Nederlander woont in Sibiu in het midden van Roemenië. Zijn buren hadden de politie gewaarschuwd omdat ze vonden dat hij ongebruikelijk veel jonge jongens op bezoek kreeg. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de man zijn slachtoffers kleding, voedsel en onderdak aanbood in ruil voor seksuele gunsten. Ook zou hij jongens naar zijn appartement hebben gelokt met het verhaal dat hij ze computerles zou geven.

De Nederlander woont al jaren in Roemenië. Hij had er tot zijn pensionering een eigen bedrijf. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de politierechter. Die beslist of hij dertig dagen lang vast moet blijven zitten in afwachting van een proces.

2015-03-12